10 vendet më të sigurta në botë për të udhëtuar

Bota mund të jetë pak e frikshme nganjëherë. Nëse po mendoni të bëni një udhëtim, është mirë që të shkoni në vendet më të sigurta.

Një herë në vit, Instituti i Ekonomisë dhe Paqes llogaritë Indeksin Global të Paqes – një vegël kjo që radhitë 163 vende të botës në bazë të sigurisë dhe paqes së tyre.

Kështu, kjo është lista me 10 vendet më të sigurta në Tokë për të udhëtuar.

10. Irlanda
10. Japonia (Gjithashtu)
9. Zvicra
8. Kanada
7. Sllovenia
6. Republika Çeke
5. Danimarka
4. Austria
3. Portugalia
2. Zelanda e Re
1. Islanda