13 kufijtë më interesant të shteteve përreth botës

Në kufirin mes disa shteteve, ekziston një vijë simbolike që kalon përmes një shtegu ose shenja të vogla rrugësh në vend të një teli me xhemba dhe rojeve.

Për më tepër, ka disa kufij që janë “krijuar” vetë nga natyra. Pushime.com ka mbledhur 12 fotografi që tregojnë se sa ndryshe i ndajnë njerëzit territoret e tyre mes shteteve.

Francë dhe Gjermani

Ekziston një pyll madhështor në kufirin mes këtyre dy shteteve.

Vietnam dhe Kinë

Ujëvara Detian, një nga ujëvarat më të mëdha dhe më të bukura në botë, ndodhet në kufirin mes Vietnamit dhe Kinës.

Zvicra dhe Italia

Një kufi me borë.

Rumania dhe Bulgaria

Ky kufi është përcaktuar nga Nëna Natyrë.

Gjermania dhe Austria

Një kufi shkëmbor.

SHBA dhe Meksikë

Banorët luajnë vollejboll në kufirin mes SHBA-së (në anën e majtë) dhe Meksikës (në anën e djathtë).

Tajlandë, Llaos dhe Myanmar

Ekziston një trekëndësh i artë mes këtyre shteteve.

Haiti dhe Republika Dominikane

Kjo foto e tregon më së miri qasjen e këtyre vendeve ndaj mbrojtjes së ambientit.

Argjentinë dhe Brazil

Ujëvarat Iguazu ndodhen në kufirin mes Argjentinës dhe Brazilit.

Spanja dhe Portugalia

Ky litar lidhë dy shtetet.

Lituania dhe Latvia

Një bukuri e pafund mes këtyre dy shteteve.

Gjermani dhe Çeki

Një pjesë e kësaj shtëpie mbeti në Çeki dhe një pjesë tjetër u hoq nga territori gjerman.

Belgjikë dhe Holandë

Mund të hyni në një kafe në Holandë dhe të dilni në Belgjikë.