15 lumenjtë më të bukur në botë

Natyra është një magjistar i mrekullueshëm.

Ajo mund të shndërrojë çdo pamje në diçka magjike; ngjyra dhe forma që kombinohen për të prodhuar diçka që thjeshtë të befason.

pushime.com ju fton që t’i shikoni disa prej lumenjve më të bukur në botë, të cilët padyshim se do t’ju habisin.

Odeleite, Portugali

Lumi Odeleite rrjedhë nëpër Portugali, duke dalë nga malet e Serra de Caldeirao. Lumi njihet në botë si “Dragoi i Kaltër” – dhe nuk është çudi pse.

Li , Rajoni Autonom Guangxi Zhuang, Kinë

Lumi Li është i famshëm edhe për peizazhin mahnitës nëpër të cilin rrjedhë.

Caño Cristales, Serrania de la Macarena, Kolumbi

Lumi merr ngjyrë të pazakonshme nga ndikimi i diellit në sasinë e madhe të algave. Lumi është veçanërisht i bukur në periudhën nga qershori deri në nëntor.

Alatna, SHBA

Ky është një nga lumenjtë më të bukur në SHBA. Altana rrjedh nga Vargu Brooks që ndodhet në Alaska.

Soča, Slloveni, Itali

Për shkak të ngjyrës së tij, Lumi Soca është emëruar “Bukuria e Smeraldit”. Ky lum tërheq shumë turistë çdo vit.

Zambezi, Afrikë

Rreth dy milionë njerëz e vizitojnë këtë lum për të admiruar pamjen mahnitëse të ujëvarave të tij.

Yangtze, Kinë

Ky është lumi më i gjatë jo vetëm në Kinë por në gjithë Azinë. Yangtze është gjithashtu lumi i tretë më i gjatë në botë.

Zemra, Dakota Veriore, SHBA

Arsyeja pse ky lum quhet “Lumi Zemër”…

Colorado, ’’Kthesa Patkua’’, SHBA

“Kthesa Patkua” është një nga atraksionet më të famshme në botë. Lumi Colorado sillet përreth shkëmbinjve në territorin e Kanionit Glen, duke formuar kështu një patkua natyral.

Amazoni, Amerikë të Jugut

Amazoni jo vetëm që është lumi më i madh në termat e shkarkimit të ujit, por gjithashtu edhe më piktoresku në botë.

Lena, Rusi

Lena është lumi më i madh në Siberinë verilindore.

Futaleufú, Argjentinë dhe Kili

Lumi, me ujin e tij të mrekullueshëm që rrjedhë nëpër territorin e Argjentinës dhe Kilit, tërheq shumë vizitorë nga e gjithë bota.

Hudson, SHBA

Lumi Hudson rrjedhë nëpër shtetin e Nju Jorkut. Lumi është emëruar sipas Henry Hudson i cili e zbuloi atë më 1690.

Danubi, Bashkimi Evropian

Danubi piktoresk rrjedhë nëpër dhjetë vende evropiane. Ai është arteria kryesore e ujit në Evropë Qendrore dhe ka qenë burim inspirimi për shumë figura kulturore evropiane.

Mississippi, SHBA

Misisipi me të drejtë quhet “kulluesi” i Amerikës së Veriut. Ai rrjedhë nëpër dhjetë shtete dhe është sistemi më i madh i kullimit në kontinent.