15 qytetet më të mira të Evropës

Çdo vit, Travel + Leisure i pyet lexuesit e saj për eksperiencën e tyre gjatë udhëtimit nëpër vende të ndryshme të botës – për të ndarë mendimet e tyre rreth hoteleve më të mira, vendpushimeve, qyteteve, ishujve dhe më shumë.

Lexuesit i vlerësuan qytetet sipas pamjes së tyre dhe monumenteve, kulturës, ushqimit, miqësisë dhe vlerës së përgjithshme.

Spanja u përfaqësua me më së shumti qytete: Madridin, Sevillën, Barcelonën dhe San Sebastian, përderisa Parisi i Francës u radhit i 14-ti.

Këtë vit, një vend tjetër i Italisë – jo Venecia – mban vendin e parë në listë. Shikojeni listën e plotë më poshtë:

Nr. 15: Lisbonë, Portugali

Getty Images

Rezultati: 86.29

Nr. 14: Paris, Francë

Getty Images

Rezultati: 86.60

Nr. 13: Madrid, Spanjë

Getty Images

Rezultati: 86.85

Nr. 12: Edinburgh, Skoci

Getty Images

Rezultati: 86.95

Nr. 11: Pragë, Republika Çeke

Getty Images

Rezultati: 87.27

Nr. 10: Venecia, Itali

Getty Images

Rezultati: 87.61

Nr. 9: Stamboll, Turqi

Getty Images

Rezultati: 87.89

Nr. 8: Siena, Itali

Getty Images

Rezultati: 87.98

Nr. 7: Budapest, Hungari

Getty Images

Rezultati: 88.05

Nr. 6: Sevillë, Spanjë

Getty Images

Rezultati: 88.27

Nr. 5: Krakóv, Poloni

Getty Images

Rezultati: 88.72

Nr. 4: San Sebastián, Spanjë

Getty Images

Rezultati: 88.75

Nr. 3: Romë, Itali

Getty Images

Rezultati: 89.22

Nr. 2: Barcelona, Spanjë

Getty Images

Rezultati: 89.60

Nr. 1: Firencë, Itali

Getty Images

Artikulli origjinal u publikua në Travelandleisure.com