16 skulpturat nëpër botë, të cilat thjeshtë të mahnitin

Skulptura është lloji më i bukur i artit. Ajo i mahnitë njerëzit dhe i bën të mendojnë rreth brishtësisë së kësaj bote.

pushime.com ka zgjedhur skulpturat më të mira përreth botës, të cilat s’do të mund të rezistonit pa i shikuar – dhe të cilat të mahnitin dhe frikësojnë në të njëjtën kohë.

Shikoni ato:

16. Koka e gjakosur, nëpër plazhet e botës

15. Puthja e Vdekjes, Barcelonë, Spanjë

14. Kali i Kaltër, Denver, SHBA

13. Vërtetësia, Mbretëri e Bashkuar

12. Parku Rruga e Viktorit, Irlandë

11. Foshnjat Zvarritëse, Pragë, Çeki

10. Manteli i Ndërgjegjes, Salzburg, Austri

9. Statuja kokëposhtë e Mbretit Wenceslas duke kalëruar kalin e ngordhur, Pragë, Çeki

8. Djaloshi që rri varur, Gent, Belgjikë

7. Statujat në Varrezat Staglieno, Gjenovë, Itali

6. Varrezat La Recoleta, Buenos Aires, Argjentinë

5. Burri që rri varur, Pragë, Çeki

4. Statujat në Varrezat Highgate, Londër, Angli

3. Varrezat Pere Lachaise, Paris, Francë

2. Statuja e St. Barthelemy, Milano, Itali

1. Varrezat Monumentale, Milano, Itali