20 qytetet më të vjetra të botës

Edhe pse kanë kaluar me qindra vite, disa qytete antike vazhdojnë ta ruajnë arkitekturën dhe vazhdojnë të tërheqin miliona vizitorë çdo vit. 

Për t’u kthyer prapa në kohë, mjafton të bësh një udhëtim në mesin e njëzet qyteteve më të lashta në botë, të shpërndara në vende të cilat kanë qenë djepi i qytetërimeve më parë.

Nga Greqia në Irak, pushime.com ka mbledhur më poshtë 20 qytetet më antike në botë. Këto janë ato:

Aleppo, Siri

Arbil, Irak

Atene, Greqi

Balkh, Afghanistan

Beirut, Liban

Byblos, Liban

Càdiz, Spanjë

Damask, Siri

Faiyum, Egjipt

Gaziantep, Turqi

Jericho, Palestinë

Jerusalem, Izrael

Kirkuk, Irak

Larnaca, Qipro

Luxor, Egjipt

Plovdiv, Bullgari

Sidon, Liban

Susa, Iran

Tyre, Liban

Varanasi, Indi