20 urat më mahnitëse në botë, që të mbushin adrenalinë

Urat janë një nga ndërtimet më të mrekullueshme të inxhinierisë dhe strukturat më të mëdha që njerëzimi ka ndërtuar ndonjëherë.

pushime.com më poshtë ju njeh me 20 mrekullitë arkitekturale që sigurt se do t’ju mahnitin.

Ura ‘New River Gorge’, SHBA

Ura ‘Gateshead Millennium’, Mbretëri të Bashkuar

Ura ‘Verrazano—Narrows’, SHBA

Ura ‘Infinity’, Mbretëri të Bashkuar

Ura ‘Wushan Yangtze’, Kinë

Ura mbi lumin Sidu, Kinë

Landwasser Viaduct, Zvicër

Ura Serreria, Spanjë

Ura Yokohama, Japoni

Ura ‘Bixby Creek’, SHBA

Millau Viaduct, Francë

Ura e Artë, SHBA

Ura ‘Octávio Frias de Oliveira’, Brazil

Cize—Bolozon Viaduct, Francë

Ura Beipan Guanxing, Kinë

Ura Forth, Skoci

Ura ‘Margaret Hunt Hill’, SHBA

Ura ‘Øresund’, Danimarkë dhe Suedi

Ura Russky, Rusi

Pont de Normandie, Francë