21 foto mahnitëse të arkitekturës së Malit të Zi

Arkitektura e vjetër e Malit të Zi i çon turistët në një udhëtim përgjatë historisë së epokave të kaluara.

Në bregdet, pallatet prej guri rrethojnë brigjet dhe qytet e lashta dalin deri në det të hapur.

Në kryeqytetin e vjetër mbretëror, rezidencat madhështore u kujtojnë turistëve kohën kur Mali i Zi ishte një udhëkryq i rëndësishëm mes lindjes dhe perëndimit.

Dhe nëpër gjithë vendin, kishat e zbukuruara shërbejnë si dëshmi për besimin e devotshëm, që është thelbësor për kulturën e Malit të Zi.

Ju ftojmë në një udhëtim të bukur dhe kulturor në Mal të Zi, përmes arkitekturës së vjetër dhe të mahnitshme të këtij vendi, duke i shikuar fotot më poshtë:

Sveti Stefan

Villa Milocer

Perast

Zonja Jonë e Shkëmbinjve

Ishulli i Shën Gjergjit

Kotor

Fortesa San Giovanni

Zonja Jonë e Remedit

Fortesa Mamula

Manastiri Ostrog

Ura Djurdjevica Tara

Qyteti i vjetër i Budvës

Ujësjellësi i Barit

Qyteti i vjetër i Ulçinit

Petrovac

Rijeka Crnojevica

Gjykata e Mbretit Nikola

Vladin Dom

Pallati i Kaltër

Ish-ambasada e Rusisë

Stara Varos