30 qytetet ku të gjithë të rinjtë duan të jetojnë

Të rinjtë preferojnë të shkojnë në qytete të shtrenjta në vend se të jetojnë në periferi.

Nestpick, një ueb-faqe për gjetjen e apartamenteve, ka krijuar një listë bazuar në 16 faktorë për të përcaktuar se cilat qytete janë më të dëshirueshmet nga të rinjtë e botës.

Lista ekzaminoi gjërat si kostoja e jetesës, qasja në transportin publik dhe mundësitë e punësimit. Gjithashtu, lista mori në konsideratë edhe faktorët e interesit të veçantë si shpejtësia e internetit, barazia gjinore, kostoja e birrës dhe numri i dyqaneve të Apple për njeri.

Këto janë 30 qytetet në të cilat të rinjtë preferojnë të jetojnë.

30. Glasgow, Mbretëri të Bashkuar
29. Vjenë, Austri
28. Madrid, Spanjë
27. Marseille, Francë
26. Oslo, Norvegji
25. Bristol, Mbretëri të Bashkuar
24. Toronto, Kanada
23. Auckland, Zelandë të Re
22. Bordeaux, Francë
21. Manchester, Mbretëri të Bashkuar
20. Helsinki, Finlandë
19. Pragë, Çeki
18. Nantes, Francë
17. Rotterdam, Holandë
16. Londër, Mbretëri të Bashkuar
15. Montreal, Kanada
14. Hagë, Holandë
13. Valencia, Spanjë
12. Cyrih, Zvicër
11. Lille, Francë
10. Vancouver, Kanada
9. Paris, Francë
8. Cologne, Gjermani
7. Lion, Francë
6. Barcelonë, Spanjë
5. Antwep, Belgjikë
4. Lisbonë, Belgjikë
3. Munih, Gjermani
2. Berlin, Gjermani
1. Amsterdam, Holandë