5 Arsyet pse udhëtimi në botë është i mirë për ju

1.Udhëtimi ju ndihmon të mësoni se kush jeni

Të gjitha sfidat dhe mundësitë që udhëtoni në këmbët tuaja ju ndihmojnë të zbuloni se kush jeni në një mënyrë që është e mundur vetëm në rrugë

2.Udhëtimi zhvillon aftësi që ju nuk e njihni

Ndonjëherë është vetëm larg nga shtëpia që ti e kupton se ke aftësi që nuk i ke përdorur kurrë. Është udhëtimi që i sjell ata në sipërfaqe dhe ju bën të buzëqeshni, të kënaqur që keni arritur në majë të malit, ose keni kaluar një grykë ose keni ndihmuar një fshatar të pastroheni pas një stuhie, apo edhe të keni porositur me sukses një vakt në një restorant rurale kineze

3.Udhëtimi ju ndihmon të mësoni gjuhë të reja

Ka diçka të kënaqshme për të qenë në gjendje për të hedhur rreth disa fjalë greke, duke ditur se si të thuash faleminderit në gjuhën tajlandeze, duke nxjerrë jashtë spanjishten e gjatë të fjetur për të rezervuar një dhomë në Santiago, ose thjesht duke dëgjuar një gjuhë që nuk e dinit qe egzistonte vetëm disa javë më parë.

4.Udhëtimi është edukim

Duke parë botën ofron një edukim që është absolutisht e pamundur ta marrësh në shkollë. Udhëtimi ju mëson ekonominë, politikën, historinë, gjeografinë dhe sociologjinë në një mënyrë intensive, praktike, që asnjë klasë nuk do e jepte. Për fat të mirë, shkolla e udhëtimit gjithmonë merr aplikime, nuk kërkohet provim pranues.

5.Udhëtimi ju jep një ndjenjë të arritjes

Përfundimi i një udhëtimi ju jep kënaqësinë që ju keni qenë në gjendje të bëni një synim për të udhëtuar dhe për të arritur atë që keni vendosur të bëni – ta shihni botën.