5 gjërat që duhet të kërkoni kur të rezervoni një dhomë hoteli

1. Pastërti

Të gjejmë një hotel të pastër është gjëja më e rëndësishme deri tani. Dhe dikush mund të mos pajtohet? Flokë në dush, njollat e urinës në karrigen e tualetit ose një insekt të vdekur nën shtrat… Asgjë nuk ndihet më mirë se sa një dhomë e bukur dhe e rehatshme e hotelit pas një ditë të lodhur duke eksploruar.

2. Staf miqësor të hotelit

“Fakti që mirëdashja e stafit luan një rol kaq të rëndësishëm në kënaqësinë e mysafirëve tregon se si krijesa thelbësore shoqërore, ne duam të përshëndetemi me një buzëqeshje dhe një bisedë. Kjo na bën të ndihemi të mirëpritur dhe pjesë e grupit “, thotë psikologu Simon Moore, i cili udhëhoqi studimin.

3. Shtrat i rehatshëm

Tani ky është në fakt një nga gjërat me të cilat mezi presim kur hym në dhomën e  hotelit: testimi i shtratit. Asgjë nuk mund të bëjë një shtrat të madh dhe të rehatshëm që ju të dëshironi të qëndroni në dhomën tuaj të hotelit gjatë gjithë ditës.Të gjithë kemi qëndruar në vende ku shtrati ka qenë nën standarde dhe është e mahnitshme se si një gjumë i natës së keqe mund ta bëjë të nesërmen një luftë të vërtetë. Dhe nuk është vetëm shtrati. Edhe jastëkët dhe batanijet mund të bëjnë një ndryshim të madh.

4. Lokacioni i duhur

Vendndodhja që në 5 gjërat më të mira për të kërkuar kur rezervoni një dhomë hoteli është e qartë. Por, mos e nënvlerësoni sa e vështirë mund të jetë për të gjetur nëse lokacioni i një hoteli aktualisht funksionon për ju. Lexo shumë komente nga udhëtarët e tjerë për të parandaluar gabimet. Dhe keni kujdes gjatë prenotimit të një hoteli që ende nuk ka ndonjë koment (ende).

5. Të vlejë për aq sa paguan

Sigurisht, askujt nuk i pëlqen të paguajë shumë për dhomën e tyre të hoteleve. Pra, fakti që vlera e mirë për para është një faktor i rëndësishëm vlerësimi i një qëndrimi të hotelit ka kuptim të plotë për mua. Hotelet e shtrenjta nuk janë gjithmonë më të mira se hotelet buxhetore dhe një dhomë hoteli e lirë nuk është gjithmonë një dhomë e keqe hoteli. Pra, kontrolloni se çfarë kanë për të thënë të tjerët për dhomën e hotelit që po bëni gati. Ata me shumë gjasa do të përmendin nëse do të ishte me vlerë ose jo.

Pra, herën tjetër kur po kaloni përshtypjet e hoteleve për të vendosur se cili hotel do të rezervojë, kushtojini një vëmendje shtesë këtyre pesë karakteristikave!

Dhe sigurisht kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të kontrolloni nëse hoteli juaj ofron wi-fi falas (nuk e kuptoj pse ka ende hotele që nuk e bëjnë),  dhoma të qeta me një pamje të mrekullueshme dhe ndoshta edhe një pishinë të mrekullueshme. Por vetëm mos harroni se për udhëtar mesatar këto pesë gjëra më të rëndësishme për të kërkuar kur rezervoni një dhomë hoteli me të vërtetë bëjnë një ndryshim.

©spendlifetraveling.com