Brenda fshatit më të bukur në botë

Në shikim të parë duket si diçka në Venecia. Por, ky fshat i mahnitshëm ndodhet në Holandë, e jo në Itali.

Fshati mban emrin Geithoorn dhe është pa rrugë dhe pa makina. E vetmja mundësi e çarkullimit është nepërmjet varkave ose urave të bukura nga druri – ose gjatë dimrit duke rrëshqitur mbi akull.

Ky fshat daton që nga shekulli i 18-të dhe nuk është çudi që ka tërhequr shumë vizitor. Vizitorët e këtij fshati detyrohen që veturat e tyre t’i lënë jashtë fshatit, për të lundruar pastaj me varka nepërmjet tij.

Fshati ka një popullsi prej 2,600 banorë dhe fotografitë e mëposhtme do të ju tregojnë pse ky fshat mund të quhet si më i bukuri në botë. Fotografitë tregojnë se si duket ky fshat verës dhe dimrit.

62b411a61de98a35363eb1084798c04c 1386693124f6488e9eb810107698c98f b379ee38af5e95c986457be9f04238f0 giethoorn-the-venice-of-holland-22 giethoorn-6-620x469 guethoorn_dutch_village_015giethoorn-juni15-panorama1-06 kvromwdl npj3ajcl qfwdmcsl w1siziisinvwbg9hzhmvcgxhy2vfaw1hz2vzl2u5nzu0owrjztaxnduwnwmxml8xmta1mzaynzywm180ogy3zjzmogu2x2iuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcj4mzkwpijdlfsiccisimnvbnzlcnqilcitcxvhbgl0esa5msatyxv0by1vcmllbnqixv0 wbxj9r2l xc67mtsl

Burimi i fotografive: Alamy Stock Photo dhe Google Images