Brenda shpellës së akullt në Kanada

Një botë e fshehur gjigante e akullt ndodhet në brendësi të malit Sentry, në Kanada. Dhe më e bukura rreth kësaj është se akujt aty nuk do shkrihen asnjëherë. Sipërfaqet gjigante të akullit ndodhen 140 metra në thellësi të malit.

Fotografi kanadez Paul Zizka, është ngjitur në zemrën e Booming Ice Chasm në sistemin e njohur të maleve “Canadian Rockies” kur ka zbuluar një botë krejtësisht të re.

Sipas medieve të huaja, për shkak të fortësisë së akullit ngjyrë blu disa eksplorues e kanë krahasuar ecjen mbi të me ndjesinë e fluturimit.

Se si duket kjo botë e akullt brenda kësaj shpelle, mund t’i shihni fotot më poshtë:

2EB95C5E00000578-3330111-image-a-24_1448273072830 2EB95D0D00000578-3330111-image-a-21_1448273072673 2EB95D7400000578-3330111-Enormous_ice_slides_pictured_above_have_formed_deep_inside_Boomi-m-19_1448275245998 2EB95DA400000578-3330111-image-a-15_1448273072543 2EB95DCA00000578-3330111-image-a-18_1448273072547 2EB95E3D00000578-3330111-image-a-16_1448273072545 2EB95E7100000578-3330111-image-m-44_1448273272593 1444087707692 article-0-16706EE2000005DC-34_964x642 booming-ice-chasm_20120703_10 e9abf4efc54dbb359f87f52b68354630