Destinacione të pabesueshme që kanë hyrë nën mbrojtjen e UNESCO-s

Lista e UNESCO-s përmban disa prej ikonave më të famshme të botës, si Taxh Mahallën, Kanionin e Madh dhe Murin e Madh të Kinës.

Por, pas takimit vjetor në Krakov, Poloni, zyrtarët e UNESCO-s kanë shtuar 21 destinacione të reja në listën e tyre.

Tani lista e UNESCO-s është zgjeruar me një rang të ri vendesh; nga Brazili, Polonia, Danimarka dhe Rusia, deri në Francë, Kamboxhia e Gjermani.

MailOnline Travel ka prezantuar një përzgjedhje imazhesh të pabesueshme të cilat shfaqin këto destinacione të reja të UNESCO-s.

Zona tempullare “Sambor Prei Kuk”, Kamboxhia

Ishulli i Okinoshimas, Japoni

Fshati i vjetër Hebron/Al-Khalil, Palestinë

Distrikti i Liqenit, Angli

Veprat veneciane të mbrojtjes, Kroaci, Itali dhe Mal të Zi

Parku Kombëtar ‘Los Alerces’, Patagoni

Qyteti i Yazdit, Iran

Aphrodisias, Turqi

Miniera ‘Tarnowskie Gory’, Poloni

Shpellat e Swabian Jura, Gjermani

Taputapuatea, Polinezi