Destinacionet më të sigurta dhe më të lumtura në botë

Destinacionet e botës janë radhitur në një listë në bazë të nivelit të lumturisë, miqësisë, sigurisë dhe trajtimit të turistëve – me disa qytete të papritura që kanë kryesuar listën.

Në listën e lëshuar nga uebfaqja për udhëtime ‘Travelbird’, Australia është përfaqësuar vetëm me Sindejin dhe Melburnin, duke hyrë në top 100.

Australianët njihen në mbarë botën për natyrën e tyre të dashur dhe miqësore – por duket se turistët nuk janë të impresionuar kur është fjala për sigurinë dhe mikpritjen e tyre.

Ekspertët e udhëtimit dhe turistët të cilët udhëtuan nëpër botë, u pyetën për përshtypjet e tyre në çdo qytet që e vizituan, dhe destinacionet australiane vështirë se u radhitën në krye të listës.

Por, ishte qyteti nordik i Oslos ai që zuri vendin e parë në listë si destinacioni më i lumtur në botë. Prapa tij doli Kopenhaga e Danimarkës, përderisa Reykjavik në Islandë doli në vendin e tretë.

Pas tyre, tri qytete zvicerane u radhitën radhazi në vendin e katërt, pestë dhe të gjashtë. Kjo është lista e plotë e 10 qyteteve më të lumtura dhe më të sigurta në botë:

1. Oslo, Norvegji
2. Kopenhagë, Danimarkë
3. Reykjavik, Islandë
4. Gjenevë, Zvicër
5. Bern, Zvicër
6. Cyrih, Zvicër
7. Helsinki, Finlandë
8. Roterdam, Holandë
9. Amsterdam, Holandë
10. Toronto, Kanada