Deti i reve në Japoni

A keni dëgjuar ndonjëherë për detin e reve (Unkai)? Një det i reve është një shtresë e mbuluar me re e cila shkaktohet si efekt nga erërat. Me pak fjalë, retë dhe mjegulla që lëvizin nga zona të gjëra, kryesisht në male. Fenomeni natyror shihet rrallë nga peizazhi sepse vetëm ju mund të shihni kur kushtet e motit janë të përsosura.

Në veri të Japonisë, ekziston një vend me të vërtetë fantastik për të parë detin e reve. Terasa Unkai është vendosur në malet e Hidaka dhe Tokachi e cila ndodhet në një lartësi prej 1,088 metra nga niveli i detit, në Hokkaido. Jo vetëm vizitorët japonezë, por edhe të huaj vijnë në kete zonë gjatë sezonit për të shijuar bukurinë natyrore dhe fenomenin fantastik që është unik në Hokkaido!

Për më tepër, ekziston një shëtitje e re e cila u ndërtua rishtazi në shtator 2015.

Megjithatë, taraca Unkai është e hapur vetëm nga mesi i majit deri në fund të tetorit. Gjatë kësaj periudhe, ju mund të ngasin në gondolë që rrjedhin nga rreth 4:30 A.M. në orën 7:00 A.M. rreth 13 minuta për të hyrë në taracën Unkai në malin e ngushtë aty pranë. Por nëse nuk dëshironi të zgjoheni në mëngjes herët për të hipur në gondolë, aty ndodhet një hotel ku ndodhet në mal. Pra, mund të hani mëngjes duke shijuar pamje madhështore piktoreske.

 

©jw-webmagazine.com