Deti sekret i yjeve në Maldive (VIDEO)

A e dini se ka një plazh në Mudhdhoo Island (i njohur edhe si Vaadhoo Island) që shkëlqen gjatë natës? Ky shkëlqim në errësirë ​​është në thelb një fenomen natyror i quajtur ‘Bioluminescence’ ku drita lëshohet ose krijohet nga një organizëm i gjallë. Për më tepër, deti është i madh, misterioz dhe plot me krijesa të panjohura; besohet se ka disa kafshë detare të cilat janë në gjendje të kryejnë veprime të lehta prodhuese. Dhe, për këtë arsye, drita e prodhuar në Mudhdhoo Beach (Vaadhoo Beach) është për shkak të këtyre organizmave, e cila ndriçon bregdetin e detit në mënyrën më magjike. Është krejt një dukuri tjetër për të cilën njerëzit udhëtojnë nga afër dhe larg dhe ka një arsye pse të porsamartuarit preferojnë të ikin për muajin e mjaltit.

Ku është Vaadhoo Island?

Plazhi është një pjesë e Vaadhoo Island, e cila është një nga ishujt e Raa Atoll në Maldive. Është në fakt një ishull i vogël me jo më shumë se 500 vetë. Megjithatë, ishulli ka fituar një vend në hartën e turizmit global për shkak të fenomenit të Detit të Yjeve. Për një kohë të gjatë, ky ishull ishte një nga sekretet më të mira të Maldive, por tani është bërë një nga vendet më të kërkuara për t’u vizituar në Maldive.

Çfarë është sekreti prapa shkëlqimit?

Nuk ka sekret, por një mikroorganizëm që quhet phytoplankton / plankton i përfshirë pas këtij plazh të ndritshëm. Këto mikroba ujore janë bioluminescent në natyrë dhe rrezatojnë një dritë të gjallë blu nën det. Ka shumë shkenca kimike të përfshira në procesin e ndezur; dhe ky fenomen na intrigon që të jemi pjesë e këtij veprimi të ëmbël dhe të kapim përgjithmonë kujtesën! Pamja do të japë një përshtypje se yjet po zbresin për të hyrë në oqean me praninë e tyre! Mund të shkoni edhe për të notuar në ujë ose thjesht të ecni përgjatë plazhit dhe të lënë gjurmën tuaj të ndezur prapa vetëm për t’u larë më pas nga uji i detit më vonë.

Si te shkojme ne Vaadhoo Island?

Vaadhoo Island si destinacioni është i lidhur mirë me pjesën tjetër të Maldive. Ishulli ndodhet rreth 8 km larg nga kryeqyteti i Maldive dhe aeroporti kryesor. Udhëtarët mund të punësojnë një motoskaf për të arritur këtu, që zgjat rreth 15 minuta.

Vendi duket të jetë si në një vend të ëndërrave. Me ujërat e tij të tejdukshëm, Vaadhoo Island në Maldive është një parajsë absolute dhe udhëtarët këtu presin që dielli të zbresë vetëm për të kapur një paraqitje të dukshme të fenomenit të pabesueshëm. Është një eksperiencë e tillë që duhet të jetë  në çdo listë të udhëtarëve.

©timesofindia.indiatimes.com