Foto mahnitëse shfaqin liqenin më të thellë në botë komplet të ngrirë

Liqeni Baikal në Siberi ka shumë arsye pse rekomandohet nga të tjerët.

Është liqeni më i vjetër dhe më i thellë në botë me ujin më të freskët, që arrin një thellësi më shumë se 1500m, që shtrihet për rreth 600km nëpër Siberi – me ujë aq të pastër sa që mund të shihni qartë deri në 40m nën sipërfaqe.

Gjatë dimrit, liqeni mbështillet me një shtresë të trashë deri në 5 metra prej akullit, duke i zënë flluskat e ajrit brenda që duken si rruaza qelqi duke u ngritur nga thellësia e liqenit.

Fotografja ruse Kristina Makeeva, e cila i bëri këto fotografi mahnitëse, tha për Bored Panda se gjatë dimrit në këtë liqen formohen qarje të gjata si gjarpër në akull, duke ofruar kështu një pamje interesante, de thotë se për shkak të kësaj qarjeje, peshqit nën akull nuk vdesin nga mungesa e oksigjenit.

Shikoni fotografitë:

0000e605 3C6642DD00000578-0-image-a-10_1485105884954 3C6642E500000578-0-image-m-9_1485105869729 3C6642EE00000578-0-image-a-4_1485105701165 3C6642F800000578-0-image-a-20_1485106027973 3C6642FC00000578-0-image-a-18_1485105997462 3C66430500000578-0-image-m-17_1485105991008 3C66431400000578-0-image-a-12_1485105946029 3C66432300000578-0-image-a-1_1485105678987 9fe95f0c3c2f7b1fa62c0e62464d212e 10-vung-nuoc-dep-ky-vi-2 breathtaking_photos_lake_baikal_siberia_russia16 cover frozen-lake-pond-ice-2__880 TB-methane3-superJumbo