Fraza të dobishme për udhëtimin tuaj në Francë

Frengjishtja flitet jo vetëm në Francë, por edhe në Afrikë, Kanadë, Seychelles ndër të tjera dhe kjo mund t’ju çojë në të katër anët e botës. Më shumë se 250 milionë njerëz flasin frëngjisht dhe është një nga gjuhët më të njohura të gjuhëve të huaja. Kultura dhe artet e pasura në rajonet e gjuhës franceze kanë një joshje dhe një ‘je ne sais quoi’ që nuk është përsëritur nga asnjë kulturë tjetër. Modës apo verës, kinemasë apo ushqimit të saj, eleganca franceze është aspiruar në të gjithë botën.

Duke pasur një vështrim në listën tonë të frazave të dobishme në gjuhën frënge të ofruara nga Cactus Language është pika e përsosur e fillimit për të përgatitur udhëtimin tuaj!

 • Përshëndetje = Salut (joformale – përdorim vetëm me njerëz që njihni)
 • Mirëmëngjes/Mirëdita = Bonjour
 • Kënaqësi të ju njohë = C’est un plaisir de vous rencontrer
 • A ju pëlqejn makaronat?= Aimez-vous les macarons?
 • Po = Oui [Wee]
 • Jo = Non [Nohn]
 • Me pëlqen akcenti juaj = J’aime bien votre accent
 • Faleminderit = Merci
 • A mund të kem një gotë verë të kuqe për të shkuar me këtë?= Pourrais-je avoir un verre de vin rouge pour accompagner ça?
 • Të lutem = S’il vous plaît
 • Ku është tualeti më i afërt ju lutem?= Où sont les toilettes les plus proches?
 • Ku mund të marr me qira një biçikletë këtu?= Où puis-je louer un vélo près d’ici?
 • A është e sigurt të notosh në këtë plazh?= Est-ce que on peut se baigner sans danger à cette plage?
 • A njihni një park ku mund të kemi një piknik?= Est-ce que vous connaissez un parc où on peut piqueniquer?
 • Po kaloj një kohë të mrekullueshme!= Je m’amuse beaucoup!
 • Më pëlqen kinema franceze = J’aime le cinéma français.
 • A mund të më jepni udhëzime për kështjellën më të afërt?= Pourriez-vous m’indiquer le chemin pour le château le plus proche?
 • OK = D’accord (Pajtohem )
 • Mirëupafshim = Au revoir
 • Më falni = Pardon
 • Natën e mirë = Bonne nuit
 • Shihemi së shpejti = A bientôt
 • Fraza Bonus: Çfarë ka të re?= Quoi de neuf?

Këshillë kryesore: Franqezët janë formal derisa t’i njihni mirë. Sigurohuni të ju adresoheni të gjithëve formalisht i.e. Madame, Monsieur  (ju).

Këshillë kryesore: Njerëzit francezë kanë një lidhje dashurie me verërat e tyre rajonale! Lëri ata  të sugjerojnë një verë të mirë lokale, shtoni disa bukë dhe djathë në njërën anë dhe  ‘joie de vivre’ (verën) që ju e keni ëndërruar gjithmonë.

thetravelmagazine.net ©