Italia, toka e artit dhe kulturës së lashtë

E ndritshme, shumëngjyrëshe dhe kurrë e njëjtë, Italia është vendi pa të cilin civilizimi evropian do të ishte shumë më ndryshe.

Pothuajse çdo gjë që na pëlqen vjen nga ky vend: pikturat, arkitektura, muzika dhe ushqimi. Kafeteria e parë në botë ishte hapur në Romën e lashtë – dhe prej atëherë Roma ka mbetur një vend i mahnitshëm për turistët.

Ne e admirojmë bukurinë unike të Italisë – dhe nuk është e vështirë të kuptohet pse ky vend është bërë inspirim i përsosur për artistët më të mëdhenj dhe kompozitorët.

Ky vend ka pamje mahnitëse të Alpeve, ujëra mahnitës të Detit Adriatik dhe më shumë. Italia është thjeshtë një vend i mrekullueshëm – gjë që dëshmohet përmes fotove më poshtë.

Kanali i Madh në Venecia

Rrugët e Seranos

Një pamje e Manarolas

Një fermë në Trentino Alto Adige

Një fushë me luledielli

Një fushë me lulekuqe afër Castiglione d’Orcia

Bregdeti i Ishullit të Caprit

Shpellat Karst në Parkun Kombëtar Gola della Rossa dhe Frasassi

Katedralja në Milano

Grotta dello Smeraldo

Karnavali i Venecias

Fshati i ‘Sant Agata de’ Goti’, në Provincën e Beneventos, në rajonin italian të Campanias

Kodrat toskane

Vreshtat

Kështjella Brunnenburg, Itali Veriore

Kolossi i Apeninit, Villa Demidoff

Dëshironi një shëtitje?

Pranë detit

Festivali në Monte Piana

Pica italiane