Ja kush është pamja më ekstreme në Amerikën e Jugut (FOTO/ VIDEO)

Salar de Uyuni i Bolivisë konsiderohet si një nga pamjet më ekstreme dhe më të shquara në të gjithë Amerikën e Jugut, nëse jo Toka. Shtrirja e më shumë se 4.050 kilometra katrorë të Altiplano, është banesa më e madhe e kripës në botë, e lënë pas nga liqenet parahistorike të avulluara kohë më parë. Këtu, një kore e trashë e kripës shtrihet në horizont, i mbuluar nga modelet e mbushura me tegela, poligonale të kripës që ngrihen nga toka.

Në kohë të caktuara të vitit, liqenet e afërta përmbyten dhe një shtresë e hollë uji transformon banesat në një reflektim mahnitës të qiellit. Ky terren i mrekullueshëm dhe i huaj shërben si një vend për nxjerrje fitimprurëse për kripë dhe litium – elementi përgjegjës për futjen e laptopëve, telefonave të mençur dhe makinave elektrike. Përveç punëtorëve lokalë që i korrnin këto minerale, peizazhi është shtëpia e hotelit të parë kripë në botë dhe i populluar nga turistët që shkelin rrugët. Bukuria e ashpër dhe shfryrtia e Salar de Uyuni mund të bëjë për një përvojë të pabesueshme ose një makth logjistik.

© www.nationalgeographic.com