Kështjellat përrallore nëpër botë në të cilat do të dëshironit të jetonit

Në mesjetë, arkitektët e asaj kohe ishin gjeni. Ata ndërtuan kështjella madhështore dhe të ndryshme të cilat edhe pse qenë të prekura nga shumë luftëra, ende qëndrojnë ditëve të sotme.

Këto kështjella janë të mahnitshme dhe të bukura, duke ua dhënë përshtypjen e kështjellave përrallore të kalorësve dhe princeshave.

Këtu janë 20 kështjellat më madhështore të cilat i kemi trashëguar nga paraardhësit tanë. Gjersa i shikoni mund ta kuptoni ndjesinë që do ta kishit, po të kishit mundësinë të jetonit në njërën nga to.

Reichsburg Cochem, Gjermani

Mont Saint-Michel, Francë

 

Kështjella Hochosterwitz, Austri

Kështjella Bled, Slloveni

Kështjella Hohenzollern, Gjermani

Castillo de San Servando, Spanjë

Kështjella Neuschwanstein, Gjermani

Kështjella Methoni, Greqi

Kështjella Hohenschwangau, Gjermani

Château de Chillon, Zvicër

Kështjella Eilean Donan, Skotlandë

Kështjella Bodiam, Angli

Kështjella Guaita, San Marino

The Swallow’s Nest, Krime

Kështjella Stalker, Skotlandë

Kështjella Bran, Rumani

Kështjella Vyborg, Rusi

The Rock of Cashel, Irlandë

Kështjella Kilchurn, Skotlandë

Kështjella Lichtenstein, Gjermani