Kështu duken vendet e botës nga hapësira

Keni qenë ndonjëherë kureshtarë ta shihni se si duken vendet e ndryshme të botës nga hapësira?

Për ata të cilët frikësohen nga lartësitë dhe kurrë nuk mund të shkojnë në hapësirë, astronauti Tim Peake na ka kursyer nga e gjithë frika e një udhëtimi hapësinor, me këto fotografi absolutisht të bukura të Tokës të bëra nga lartë.

Peake i publikoi këto fotografi mahnitëse në llogarinë e tij në Flickr gjatë misionit të tij gjashtë-mujor në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës me Agjencinë Evropiane të Hapësirës në vitin 2016.

Fotografitë më poshtë shfaqin disa kryeqytete të botës, monumente ikonike dhe mrekulli natyrore. Shikoni fotot më poshtë.

Këtu është Delhi dhe Himalajet
Këtu është Londra, Parisi dhe Berlini
Këtu është çizmeja e famshme e Italisë
Kjo është Mbretëria e Bashkuar
Dhe Nju Jorku duket kështu
Këtu është Greqia dhe ishujt e saj të bukur
Ky është Dubai
Kështu duket Afrika e Jugut nga hapësira
Pamje mahnitëse e Saharës
Dritat e ndritshme të Tripolit, Libi që ndriçojnë si diamant
Kështu duket San Francisko nga hapësira
Dhe ky është Rio de Zhaneiro
Danimarka, Norvegjia dhe Suedia…
Irlanda dhe Mbretëria e Bashkuar…
Pamje epike e Londrës
Moska duket kështu nga hapësira
Japonia…