Këto foto mahnitëse tregojnë sa shumë ka ndryshuar Dubai brenda 60 viteve

Sot, qyteti i Dubait është i mbushur me rrokaqiej mahnitës më shumë se çdo qytet tjetër në Tokë.

Por kur u themelua më 1833, ai kishte një popullsi vetëm prej 800 njerëzish, shumica peshkatarë.

Ishte zbulimi i naftës në qytet që ndikoi në këtë transformim mahnitës. Mënyra më e mirë për ta ilustruar këtë ndrysim është duke i krahasuar fotografitë e Dubai nga vitet 50 dhe 60 me atë se si duket sot.

Shikoni. S’do ta besoni!

Qendra e qytetit

Transporti

Ndërtimet

Aeroporti

Një pamje nga ajri të qytetit, atëherë dhe sot

Bregdeti

Gjiri i qytetit

Sahat-Kullat

Dyqani i parë në Dubai, atëherë dhe sot