Këto janë shpellat më të bukura në botë

Këto shpella mahnitëse nuk janë pjesë e ndonjë bote përrallore ose filmi horror – ato gjenden në disa prej vendeve më të largëta të botës, si në Azi, Amerikë Veriore dhe Evropë.

Shpellat u formuan miliona vjet më parë gradualisht përmes shkëmbinjve dhe ujit që rrodhi nëpërmjet tyre.

Edhe pse disa prej tyre janë të hapura për publikun, shumica e këtyre shpellave janë të hapura vetëm për aventurierët ekstrem të cilët mund të hyjnë në to.

Siç mund t’i shihni në fotot më poshtë të marra nga National Geographic, këto shpella janë mahnitëse.

Shpella Son Doong, Vietnam1 1-1 1-1-1

Shpella e Akullt pranë Vullkanit Mutnovski në Rusi2 2-2 2-2-2

Miniera Naica, Meksikë3 3-3

Shpella e Akullt “Vatnajokull”, Islandë4 4-4 4-4-4

Shpellat Batu, Majelzi5

Shpella e Akullt “Mendenhall”, SHBA6

Shpella në Algarve, Portugali7

Shpella me krimba ndriçues, Zelandë të Re8 8-8 8-8-8

Shpella Tham Lod, Tajlandë9 9-9

Shpella Kyaut Sae, Mianmar10

Shpella e Mermerit, Patagoni11 11-11

Kanioni Antelope, SHBA12 12-12

Shpella Phraya Nakhon, Tajlandë13 13-13

Shpella e Elisonit, SHBA14

Shpella e Kallamit, Kinë15 15-15