Këto shtete kanë kufijtë më interesant në botë

Kurdo që dëgjojmë “kufi shtetëror” ne normalisht imagjinojmë roje, të armatosura deri në dhëmbë, tela me gjemba, qenë të trajnuar mirë dhe kontroll strikt të pasaportave.

E pra, nuk është gjithmonë kështu! Siç duket, kufiri në mes shumë shteteve është vetëm një vijë simbolike që kalon pranë një rruge.

Këto janë kufijtë më të bukur të shteteve nëpër botë:

Gjermani— Çeki

Norvegji — Suedi

Poloni — Ukrainë

Suedi – Finlandë

Argjentinë — Brazil — Paraguaj

Brazil — Uruguaj

Kufiri mes këtyre shteteve është një trotuar. Brazili në të majtë, Uruguaji në të djathtë.

Kanada — SHBA

Kufiri mes Kanadasë dhe SHBA-së kalon nëpër një qytet të quajtur Derby Line – mu nëpërmes ndërtesave.

Belgjikë — Holandë

Mund të hyni në një kafe në Belgjikë dhe të dilni në Holandë.

Nepal — Kinë

Kufiri mes këtyre shteteve kalon direkt nëpër Everest.

Gjermani — Holandë

Kufiri mes Gjermanisë dhe Holandës është i shënuar me një vijë metalike në një qendër biznesi.

Rusi – SHBA

Ky është një ishull mes Rusisë dhe SHBA-së. Ishulli është vetëm 35km larg Chukotka-s dhe Alaskës. Pavarësisht kësaj, diferenca në kohë është 21 orë.

Kinë – Mongoli