Ky është liqeni më unik në botë

Vetëm imagjinoni plazhet me rërë të rrethuara me pyje eukalipte në liqenin më rozë në botë.

Liqeni ‘Hillier’ ndodhet në ‘Ishullin e Mesëm’ në jug-perëndim të Australisë. E vetmja mënyrë se si turistët mund të shkojnë atje është me aeroplan.

Ky vend ishte zbuluar më 1802 dhe liqeni ka ngjyrë rozë gjatë tërë vitit. Mendohet se disa mikro-organizma ia japin ngjyrën rozë këtij liqeni, por asgjë nuk është konfirmuar ende.

Kështu që, askush nuk e di pse uji ka këtë ngjyrë të veçantë. Se si duket ky liqen mund t’i shihni fotot më poshtë:

326EC21300000578-3503024-On_the_largest_island_in_Western_Australia_s_Recherche_Archipela-m-1_1458579787264 7318060-Depositphotos_117743662_l-2015-1477377636-1000-c3023ae050-1477557127 Lake-Hillier-8 Lake-Hillier-Water-Australiamaxresdefault (1) maxresdefault