Laguna e Kaltër, vendi më unik në botë me ujë magjik

Vendi i bukur dhe misterioz i Islandës është i famshëm për shumë gjëra, duke përfshirë klimën e ashpër dhe geizerlët e bukur.

Shumë pak njerëz e dinë se Laguna e Kaltër ndodhet në Islandë. Por, njerëzit duhet ta dinë, sepse ky vend është me të vërtetë si një parajsë në Tokë.

Kjo lagunë është unike, pasi që përmban një pishinë krejtësisht natyrale të ngrohtë. National Geographic e futi këtë lagunë në 25 mrekullitë e botës. Sipas një legjende, një specialist i energjisë që vuante nga një sëmundje e lëkurës, i zbuloi vetitë shëruese të ujit të këtij liqeni.

Duke notuar në lagunë, ai u shërua plotësisht nga sëmundja. Uji ka një përbërje kimike unike, që përfshin minerale, silicë dhe alga. Ngjyra e kaltër e ndezur shkaktohet nga silica. Turistë nga e gjithë bota vijnë ta shohin këtë burim magjik të ujit.

295955-1000-1451639697-blue-lagoon-couple-with-silica_1463930318-4876009 296155-1000-1451639697-a11322-1427196986-5_1463930324-4502609 296405-1000-1451639697-shutterstock-132533342_1463930329-4422836 296455-1000-1451639697-waiter-in-lagoon_1463930333-1597968 296505-1000-1451639697-large_1463930339-488996 296755-1000-1451639697-bjork_1463930344-4919442 296855-1000-1451639697-20_1463930348-8226117 a51e5b8fc5fb71c64656f4463b4510f2c107864a_blue_lagoon-2

the famous blue lagoon near Reykjavik, Iceland

blue-lagoon-woman-guest featured

DCIM107GOPRO

relaxing