Luhatësja në fund të botës (FOTO/ VIDEO)

Thellë në shkretëtirën ekuadoriane është një stacion monitorimi sizmik në një pemë, të njohur si Casa del Arbol. Vendndodhja e saj është 8530.184 këmbë (2.600 metra) mbi nivelin e detit dhe qëllimi është të vëzhgoni Mt. Tungurahua, vullkani i afërt aktiv, nga perka e tij e pasigurtë. Derisa druri në vetvete është një pamje për të parë, tërheqja e vërtetë është lëkundja që varet nga një degë e thatë e pemës.

Me vetëm një rrip sigurie të vetem për t’ju mbajtur në të, harqet e lëkundëses dalin në ajër mbi kanion. Është e paqartë se ku erdhi luhatesja- ndoshta u krijua nga një sizmolog I çuditshëm.

Luhatesja është pjesë e një parku të vogël në Casa de Arbol, i kompletuar me tre luhatëse dhe një linjë të vogël zip. Swingers aventureske të të gjitha moshave. Te gjithë janë të mirëpritur për të marrë një udhëtim në fund të botës, por me diskrecionin e tyre. Megjithëse lëkundja përdoret për t’u monitoruar plotësisht, sot ekzistojnë udhëzues për t’ju ndihmuar të lidhni dhe të shtyni  dhe te merrni fotografinë tuaj, sigurisht. E pra, duket sikur luhatësja varet mbi një shkëmb, mirepo ajo  në të vërtetë varet mbi një shpat të pjerrët kështu që përvoja nuk është aq emocionuese sa tregojnë fotografitë.

©atlasobscura.com/