Meteora vendi më unik per t’u vizituar në Greqi

Meteora e shënuar në Trashëgiminë Botërore është një vend i jashtëzakonshëm dhe një nga më të vizituarit në të gjithë Greqinë, duke marrë mbi dy milionë vizitorë çdo vit.  Shkëmbëjt masiv e të qetë janë vendosja e përsosur për një  përrallë fantazi. Manastiret në majë të tyre shtojnë peizazhin e çuditshëm dhe të bukur.Zemra gjeologjike e Meteorës është Adrachti, një kolonë e habitshme.

Pranë, në fytyrën e shkëmbit të Pixarit është kapela shumëngjyrëshe e Agios Andonios. Në shpellat dhe zgavrat e shkëmbit afër shkëmbit janë Askitaria, të kompletuar me shkallë të varura dhe fole pëllumbash. Askitaria u pushtua deri në fillim të shekullit të 20 nga murgjit e vetmuar dhe ata mbeten një testament i shpirtit origjinal të Meteorës.

Por masat vizituese kanë ushtruar presion mbi këtë zonë; linjat mund të jenë të gjata në shtigje dhe infrastrukturën e manastirit (tualetet etj).

 

©lonelyplanet.com