Në Gjermani ndodhet një aeroport mbi autostradë

Nuk ndodh që përderisa jeni në autostradë të kalojë aeroplani më i madh i pasagjerëve direkt në rrugën tuaj.

Por kjo është diçka e zakonshme në një autostradë në Gjermani – autobanin A14 – e cila lidh qytetin Vismar me atë të Nossen.

Kjo është bërë për shkak se, rruga që çon drejt e në Aeroportin Leipzg, bën që aeroplanët që aterojnë ta thyejnë rrugën për të ateruar. E me këtë pistë, aeroplanët e mëdhenj dhe të vegjël të cilën aterojnë, duhet të kalojnë mbi autostradë.

Ky nuk është aeroporti i parë që ka pistë aterimi që kalon mbi autostradë. Edhe disa aeroporte të tjera në botë, sidomos në SHBA, kanë pista të tilla aterimi.