Nga këto vende u inspiruan filmat e Disney

Botët e bukura që i hasim në filmat tanë të preferuar të Disney janë punë e imagjinatës, por madje edhe ato i kanë rrënjët në lokacione që ekzistojnë me të vërtetë në jetën reale. Këto fotografi, krahasuar me disa nga lokacionet ikonë të Disney-it me plotësuesit e tyre nga jeta reale do ju bëjnë të besoni në magji.

Shkalla se deri ku artistët e Disney-t kishin huazuar këto lokacione të jetës reale si burim ndryshon, por për shumicën prej tyre, lidhja është e dukshme. Një numër i karaktereve të Disney-it ishin bazuar gjithashtu në përrallat ekzistuese tradicionale, duke treguar se referenca në kështjella në jetën reale ishte e pranueshme.

Në fotografitë e mbledhura më poshtë, ju do të mund t’i shihni këto vende nëpër botë nga të cilat u inspiruan filmat e animuar të Disney. Shikoni ato:

Bukuroshja e Fjetur – Kështjella Neuschwanstein, Bavari, Gjermani1 11

 

Tangled – Mali Shën Mishell, Normandi, Francë2 22

 

Aladini – Taj Mahalla, Agra, Indi3 33

 

Mulan – Qyteti i Ndaluar, Pekin, Kinë4 44

Katedralja e Notër Damit – Katedralja e Notër Damit, Paris, Francë5 55

E bukura dhe Bisha – Chateau De Chambord, Loir-Et-Cher, Francë6 66

Frozen – Kisha e Shën Olafit, Balestrand, Norvegji7 77

Atlantis: Perandoria e Humbur – Anglor Wat, Angkor, Kamboxhia8 88

Borëbardha – Kështjella Segovia, Spanjë9 99

Fotografitë: Boredpanda