Një eksperiencë e paharruar në hotelin me gjirafa (VIDEO)

Giraffe Manor është në pronësi të Koleksionit Safari dhe është një hotel ekskluziv I vendosur në 12 hektarë tokë private brenda 140 hektarëve të pyjeve indigjene në lagjen Langata të Nairobit. Si një nga ndërtesat më të njohura të Nairobit, Giraffe Manor ka një apel të jashtëzakonshëm, që hyn në vitet 1930 kur vizitorët evropianë u dyndën për herë të parë në Afrikën Lindore për të shijuar safarin. Me fasadën e tij madhështore, brendesine elegante, kopshte të gjelbëruara, tarraca me diell dhe oborret e lezetshme, mysafirët shpeshherë thonë se është sikur të ecësh në filmin Out of Africa: një nga dhomat e saj të 12-të quhet autori Karen Blixen.

Megjithatë, gjëja më interesante rreth Giraffe Manor është tufa e gjirafës së Rothsçajllit që mund të vizitojë në mëngjes dhe në mbrëmje, ndonjëherë duke hedhur qafat e tyre të gjata në dritare me shpresën e një trajtimi, përpara se të tërhiqen në shenjtëroret e tyre pyjore. Giraffe Manor mund të rezervohet për natën ose si pjesë e një safari të plotë me porosi.

 

©thesafaricollection.com