Njihuni me dhomat e fshehta në aeroplanë

Shumë aeroplanë kanë shkallë të fshehta që ju çojnë në një dhomë të vogël pa dritare që gjendet mbi kabinën e udhëtarëve, në të cilën personeli mund të pushojë, flejë apo thjeshtë të relaksohet.

Dhomat janë të fshehura pas dyerve të cilat në fakt nuk duken si dyer dhe që për të hyrë brenda nevojitet të dini fjalëkalimin.

Disa aeroplanë siç është modeli Boeing 773, kanë një hapësirë të madhe mbi bagazh përmes të cilës hyhet në dhomën e fshehtë pa shkallë.

Modelet 777 kanë 6 deri në 10 shtretër, dhe çdo anëtar i ekuipazhit fiton edhe hapësirën e tij për bagazh dhe gjësende të tjera personale.

Se si duken këto dhoma të fshehta nëpër aeroplanë, mund t’i shihni fotot më poshtë:

1-181 7aef8f65418a2077e96f0c12d1b34205_10_1164_766 9 12-111 600x400xever-wondered-where-the-flight-attendants-sleep-5-2523-pic5-jpg-pagespeed-ic-mdaga-6xxa 1411031586278_wps_6_long_beach_ca_march_14_pi

Crew Rest Compartments, or CRCs, vary in design from plane to plane. Boeing's enormous 787 has this pimpish loft space nestled above the passenger compartment, where up to five flight attendants can catch some shuteye: Credit: Boeing
Credit: Boeing

airplane-hidden-room crew-rest-area-787-dreamliner see-the-secret-airplane-bedrooms-where-flight-attendants-sleep-on-long-haul-flights