“Parajsa” magjepsëse e Brazilit

Një nga skeneret më të bukura braziliane, Parku Kombëtar Lençóis Maranhenses përfshin komunat e Primeira Cruz, Santo Amaro dhe Barreirinhas, në shtetin e Maranhao. Ajo shtrihet në brigjet e lumit Preguiças, duke formuar një peizazh të bukurisë së rrallë dhe kjo është parajsë si në 155,000 hektarë të saj.

Parku ofron mundësi për të shijuar dunat e rërës së bardhë që arrijnë 50 metra në lartësi dhe pellgjet blu të gjelbëra me ujëra kristal e qartë. Më të kërkuar janë Lagoa Azul dhe Lagoa Bonita, oazë të vërteta që shpërblejnë ata që guxojnë të marrin pjesë në fushën më të madhe të dunave në Brazil. Zhytja në pellgje, duke ecur mbi rërë dhe duke parë perendimin e dilleit janë përvoja që ju do të mbani mend për pjesën tjetër të jetës suaj.

Ju mund të vizitoni Parkun në 4 x 4 automjete, të përshtatura posaçërisht për të kapërcyer terrenin me rërë. Gjithashtu, shfrytëzoni mundësinë për të njohur komunitetet lokale, ku mund të qëndroni gjatë natës në gjerësinë piktoreske të Lençóis.