Pistat më mahnitëse të aeroplanëve nëpër botë

Malta njihet si vendi me pistën më të bukur në botë, përderisa Nice në Francë dhe Queenstown në Zelandë të Re janë radhitur të dytit dhe të tretit në një anketë të udhëtarëve ajror dhe ekspertëve.

Pasagjerët që udhëtojnë drejt këtyre pistave kanë me të vërtetë nevojë që të ulen pranë dritareve, për të parë pamjet mahnitëse përderisa ateron avioni.

Joe Sharkey nga New York Times, ka mbledhur fotografitë e pistave me pamjen më të bukur, në një artikull të publikuar online.

Pas Maltës, Nices dhe Queenstown-it, vendin e katërt e zuri Barra në Skoci, kurse vendin e pestë ishulli Saba në Karaibe.

Shikoni pistat përmes fotografive:

1. Malta1 1-1
2. Nice, Francë2 2-2
3. Queenstown, Zelandë të Re3
4. Barra, Skoci4 4-4
5. Saba5 5-5
6. Toronto6 6-6
7. Aeroporti Donegal, Irlandë7
8. St Maarten8 8-8