Prej Santorinit në Carpi, këto vende blu do t’jua ndreqin disponimin

Thonë se çfarë shkon lartë, bie poshtë prapë. Kështu që është e kuptueshme se pas dhjetorit festiv vjen një rënie e madhe në disponim gjatë janarit depresiv.

Dhe, sipas ekspertëve, kjo rënie në disponim ndodh çdo vit, madje në një ditë të veçantë (15 janar), një fenomen ky i njohur si “E hëna blu”.

E quajtur si dita më depresive e vitit, supozohet se në këtë ditë njerëzit ndjehen shumë keq gjatë 24 orëve. Por, terapistja e ngjyrave, Alison Standish thotë se kur është fjala për ngjyrën blu, ajo i bën mirë mendjes, trupit dhe shpirtit.

Me këtë mendje, Celebrity Cruises ka radhitur destinacionet më të mira në botë, nga të cilat mund të përfitojnë njerëzit që kanë probleme me disponim.

Prej Greqisë e në Islandë, këto janë vendet më të mira për një disponim shumë më të mirë.

Santorini, Greqi

Porto, Portugali

Juzcar, Spanjë

Capri, Itali

Laguna Blu, Islandë

Shpellat Blu, Zakynthos, Greqi

Deti Bruz, Sardinia, Karaibe