Reykjavik – Qyteti ku ju mund të përvetësoni një copëz magji

Rivitalizimi, çlodhja dhe përtëritja – tre gjëra që kujtojnë Islandën  që është padyshim një nga vendet më interesante. Mrekullitë dhe kreativiteti i natyrës këtu është në edicionin e tij të mirë – i paprekur nga njeriut. Duke vizituar Island, ju në kuptimin e plotë të fjalës do të shihni dallimin në mes  bukurisë amerikane dhe evropiane, shtresat gjeologjike, akullnajat dhe vullkanet. Nëse ju fitoni aftësinë për të ecur në fushë që nuk mund të shihet kudo tjetër në botë, shkoni  atje dhe në fillim vizitoni qytetin e Rejkjavik.

Nëse ju keni imunitet ndaj dimrit,  zgjidhni të vizitoni Rejkjavik. Kryeqyteti i Islandës Reykjavik është një destinacion ideal për ata qëi gëzohen  të ftohtit  dhe dëshirojne të zbulojnë  këtë qytet, i cili është i  këndshëm edhe kur temperatura jashtë është nën zero. Ky qytet sot është qendër kulturore, politike dhe ekonomike të popullsisë së  ishullit. Kryeqyteti verior i botës, Reykjavik, është me të vërtetë një vend magjepsës. Ai përmban ndërtesat elegante dhe sharmante,disa prej të cilave janë shumë të veçanta dhe të jashtëzakonshme.

Për njerëzit që duan të shpëtojnë nga ritmi i  jetës së qytetit, ka atraksione të mëdha natyrore, të tilla si rruga rrethore e artë dhe  vullkanet Reikjanes  të gadishullit. Vendet më të mëdha të pazakontë në këtë qytet për të gjithë vizitorët janë pishinat gjeotermale, kryesisht jashtë, ku temperatura e ujit është 8-43 ° C. Gjithashtu këtu ju keni mundësinë për të zhytje  dhe të futeni në  formacionet nëntokësore  në tokat vullkanike. Uji i ftohtë, i cili kalon nëpër tub dhe ku temperatura bien me 30 ose 40 gradë. Këtu është bërë një qëndër e madhe e hapur spa . Ky është një atraksion që duhet të shihet nga turistët –Laguna Blu.