Stambolli, kryeqyteti i tre perandorive

Kryeqytet i tre perandorive është shumë më tepër se vetëm një emër nga historia. Ky është qyteti I vetëm që lidh dy kontinente, qytet i kontrasteve dhe vlerave tradicionale. Shumica e quajnë “kryeqytet I botës”, të tjerët “Ura mes Evropës dhe Azisë”. Megjithatë, Stambolli është qyteti më i madh në Turqi dhe një nga qytetet më të mëdha në botë, me një popullsi mbi 14 milion banorë.