Të ecësh në urën më të gjatë në botë prej qelqi

Në një set fotografish më poshtë, ju do të mund të shihni përvojën e një grupi turistësh të cilët – përveçse dukeshin të tmerruar – ata morën guximin të kalojnë në urën më të gjatë prej qelqi të Shiniuzhai Geopark në Hunan, të Kinës Qendrore.

Është vendkalimi më i gjatë prej qelqi në gjithë botën, me 299 metra gjatësi dhe është 179 metra  mbi kanionin poshtë, shkruan Dailymail.

Për ndërtimin e urës prej qelqi kanë punuar 11 inxhinierë, për të transormuar atë nga një urë normale prej druri, në një ndërtim krejtësisht tjetër.

Kjo strukturë spekatkulare, e para e këtij lloji në botë, është e destinuar në provincën Hunan. Pamjet që mund të gjindet kudo online shfaqin njerëzit teksa provojnë të kalojnë në urën e qelqit.

2CB4A5D900000578-3247347-image-m-8_1443088467004 2CB4A6C100000578-3247347-image-a-25_1443088727250 2E22DEF500000578-0-image-a-26_1446729044636 38fa883c3348979988a1755842ddcc98 590-feet-long-Chinas-new-glass-bottom-walkway U14_most worlds-longest-glass-bridge-shiniuzhai-geopark-china-2 worlds-longest-glass-bridge-shiniuzhai-geopark-china-3 worlds-longest-glass-bridge-shiniuzhai-geopark-china-51 2 3 3 4