Tetë qytetet e bukura evropiane që po i ndalojnë veturat

Njerëzit vozisin vetura tashmë që 100 vjet – dhe veturat konsiderohen të jenë transporti kryesor në botë.

Por, për fat të keq, veturat më nuk janë mënyra më e mirë për të shëtitur përreth. Për shembull në Londër, është shumë më shpejt të shkoni ku të doni me biçikletë se sa me veturë.

Çdo shtet ka qytete ku trafiku është absolutisht i çmendur. Kështu, shumë qytete tani kanë filluar që të krijojnë zona vetëm për këmbësorë, aty ku automobilat janë të ndaluar.

pushime.com më poshtë ju tregon një listë qytetesh që tashmë kanë filluar t’i ndalojnë veturat – ku së shpejti në të ardhmen ato do të jenë krejtësisht pa vetura.

Këto janë qytetet që po e bëjnë këtë realitet:

Kopenhagë, Danimarkë

Hamburg, Gjermani

Madrid, Spanjë

Paris, Francë

Helsink, Finlandë

Chengdu, Kinë

Bogota, Kolumbi

Milano, Itali